HANNAH

Architecture & Design

New York - Stuttgart - Shanghai
纽约 - 斯图加特 - 上海
+1 (607) 708-0068
info@hannah-office.org




2006, Stuttgart, Germany

Wilhelma Stuttgart

The Wilhelma project in Stuttgart proposes to extend the central greenhouse axis with an 'inverted' greenhouse structure which will serve as the new central lobby and entrance building for Europe’s biggest botanical garden and Stuttgart’s Zoo. The inverted greenhouse frames a new public space in the city of Bad Cannstatt and also allows for public access to the currently neglected Neckar river. The greenhouse structure is constructed from a series of steel frame trusses which enable for an extensive 'greening' of the entire facade. Small programmatic boxes underneath the inverted greenhouse structure house enclosed programs such as a small library, an auditorium building, the Wilhelma shop, as well as ticket booths. Project developed in collaboration with Chaoya Wang, Weijie Wang, and Liang Xu

Wilhelma Stuttgart [above]: Sectional model 1:50 scale
Wilhelma Stuttgart [above]: Long section
Wilhelma Stuttgart [above]: Ground floor plan
Wilhelma Stuttgart [above]: 1:50 model of river platform and exhibition spaces

[Project Information]:
- Client: Wilhelma Stuttgart, Bad Cannstatt, Germany
- Budget: N/A
- Location: Stuttgart, Germany

--
[Page status]:
- Eine deutsche Projektbeschreibung folgt in Kürze.
- 中文的项目介将被更新

Last Updated: 2017-10-26T14:24:13+11:00

© Copyright HANNAH 2017